Carneia (15u55)

 

Sinds 2008 zet het Belgische CARNEIA zijn tanden in het post-metal genre. Geïnspireerd door bands als TOOL en FAITH NO MORE ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel.

CARNEIA creëert een eclectische geluidsmuur doordrongen van weldoordachte riffs van Jille Vandromme en Thomas Combes en gevarieerde stevige ritmes van Joppe Vandewalle (MIAVA). Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen door Jan Coudron (KING HISS) die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment vol op de kin raken. Een intense ervaring waarbij je door het getroebleerde hoofd van een zoekende ziel reist. Gelauwerd door pers en publiek voor hun eigenzinnige sound en hun intense live reputatie, was de tijd rijp voor een nieuwe worp. In het voorjaar van 2019 verscheen CARNEIA’s vierde worp “Voices of the Void”.

“Voices Of The Void is een dikke kanshebber op metalplaat van het jaar dat nog niet eens halverwege is.” (Dump Magazine) 'Carneia luidt een nieuw tijdperk in en dat klinkt uitermate veelbelovend.' (Rocktribune) “Opnieuw een ferme stap vooruit dus voor Carneia, die je ab-so-luut live aan het werk MOET zien.” (Damusic.be)

 

MEMBERS :

- Jan Coudron : zang

- Thomas Combes : gitaar - bas

- Jille Vandromme : gitaar

- Joppe Vandewalle : drums

 

 Loading...
Loading...